Docenten

Hannelore
HanneloreTieners 2 & HipHop
Hoi! Ik ben Hannelore, een achttienjarige spring in’t veld! Ik hou enorm van dansen. Energie, gevoel en enthousiasme omzetten in beweging. Streetdance en HipHop zijn mijn ding! Als klein meisje zette ik mijn eerste danspasjes bij de Hamse Dansclub, om jaren later op Belgische en Europese kampioenschappen terecht te komen. Ik vind het dan ook heel fijn om die liefde voor dans en de energie die ik ervan krijg nu te verspreiden.
Daarnaast hou ik van wandelen, de natuur ontdekken, schrijven, theater en cultuur.
Van maandag tot vrijdag vind je me op kot in Leuven, waar ik geschiedenis studeer.
In een dansles vind ik een fijne, warme sfeer belangrijk, waarin we samen bouwen aan mooie dingen!
We gaan voor een geweldig dansjaar!
Liefs, Hannelore
Yinke
YinkeKinderdans & Kids 1
Hey Hey! Mijn naam is Yinke en ik ben 18 jaar. Ik dans al van mijn 3 jaar bij de Hamse Dansclub! Na enkele jaren zelf geholpen te hebben bij de lessen van andere leerkrachten begon het bij mij ook te kriebelen om dit ooit alleen te mogen doen.
Vorig jaar was mijn eerste jaar, waar ik mij met veel enthousiasme ten volle heb ingezet om er een leuk dansjaar van te maken. Dit wil ik volgende jaren alleen maar meer doen! Ik heb ondertussen ook mijn diploma Recreatief Dansen behaald.
Zelf studeer ik Orthopedagogie. Voor de rest hou ik er enorm van om te gaan babysitten, sportkampjes te geven en zelfs nog te dansen. Vooral stijlen zoals Hiphop en Modern spreken mij enorm aan.
Laat ons er samen een super leuk dansjaar van maken!
Leen
LeenModern & Shake Your Body 40+
Hallo! Ik ben Leen, geboren in 1994 en ben al zolang ik me herinner zot van dansen. Naast een deeltijdse kunst-opleiding Klassiek Ballet, volgde ik als jong meisje lessen in Jazz, Hip Hop, Hedendaags en Musical. Ik geef al meer dan 10 jaar les en doe dat altijd met veel goesting. Ik vind het belangrijk dat mijn lessen goed voorbereid zijn, met creatieve choreo’s en dat iedereen zich welkom voelt. Ik kijk er naar uit je te zien in één van mijn lessen!
Elise Boons
Elise BoonsG-Team, Kids 2&3, Tieners 1, Next Generation, Dancing Diva's
Hoi hoi, mijn naam is Elise. Al sinds ik het mij kan herinneren is dansen iets waar ik mij in kwijt kan. Mijn danscarrière is begonnen op de Hamse Dansclub toen ik zeer klein was, eenmaal op de dansschool was ik er met geen stokken weg te krijgen. Het was en is nog altijd een tweede thuis voor mij. Doorheen de jaren heb ik vele stijlen uitgeprobeerd, waaronder Hip Hop, Line Dance, Modern, Work Out, High Heels en Dance Hall. Niet allen met een even groot succes, maar voor mij is plezier het enige dat telt. Sinds kort ben ik ook afgestudeerd als logopediste, dit beroep zal ik vervolgens met veel trots en enthousiasme uitoefenen. Buiten het dansen ben ik ook vier jaar leiding geweest op Speelpleinen, hier probeerde ik mijn leden een fantastische tijd te bezorgen met verschillende spelletjes, knutselwerkjes, dansjes, etc. Deze fantastische tijd hoop ik ook aan mijn toekomstige dansgroepen te kunnen bieden. Met een goede sfeer, fijne muziek en een leuke choreografie blazen we iedereen omver.
Edwan & Sandra
Edwan & SandraSalsa & Bachata
Edwan en Sandra zijn in 2004 gestart met salsa. Les gevolgd bij Brian Libier en Mechteld Sterk van Nederland, waardoor hun liefde voor salsa alleen maar groeide. Na een aantal salsa congressen bijgewoond te hebben wilde Sandra meer en meer leren. Ze heeft dan een paar jaren getraind in een showteam om salsa op een technisch niveau te leren. Daarbij heeft ze dan op het Berlijn salsa Congress opgetreden met hun show. Een paar jaren later heeft sandra nog de Dutch open championships gewonnen met haar toenmalige dansschool. Niet alleen de dans leren maar ook de cultuur erachter ervaren. Uiteindelijk werd hun hart gestolen door de New York style salsa waarmee ze hopen dat jullie met evenveel plezier deze dans zullen beleven.
Antonio Cordoba
Antonio CordobaCountry & Line Dance
Hoi, ik ben Antonio lesgever Country & Line dance.
Ik ben in 1990 begonnen met Country & Line dance. In 2004 zijn we gevraagd om in de Hamse dansclub les te geven. Mijn diploma lesgever behaalde ik in 2006 bij B.C.W.U, en in 2010 bij A.C.W.D.B. In 2011 behaalde ik de diploma techniek en internationaal lesgever. In 2007 besloot ik om internationale wedstrijden bij W.C.D.F te gaan doen daar ik al enkele jaartjes regionale wedstrijden deed. Op de wereldkampioenschappen van 2011 behaalde ik de titel van Star danser dit is de hoogste divisie, Waar ik ook 3x wereldkampioen ben geworden.
Groetjes
Antonio
Jean-Paul & Lieve
Jean-Paul & LieveStijldansen, Swing Dances, Dance Work Out
Stijldansen Beginners, stijldansen 2de – 3de – 4de jaars en gevorderden, boogie
Startte als 16-jarige met dans bij Volkskunstgroep De Langeman uit Hasselt. Richtte samen met zijn echtgenote een jongeren afdeling op, 13-jarigen, ter ondersteuning van de seniorengroep.
Als danser en vendelier kijkt hij terug op een leuke folklore periode waarbij hij dankzij de vele demonstraties op festivals in binnen- en buitenland, Europa kon ontdekken met als orgelpunt een 14 daagse tournee in V.S.
Op vraag van zijn echtgenote zette hij zijn eerste danspassen in het stijldansen op 32-jarige leeftijd.
Na drie jaren van les volgen achtte hij de tijd rijp om zelf les te geven en startte de opleiding van dansleraar bij Buldo onder het peterschap van de Heer Frank Hoste (Ritmo).
Behaalde de diploma’s : “ Associate Buldo “ (1996), “ Member Latin Buldo “ (1997), “Member Standaard Buldo “ (1998), “ Master in de Argentijnse Tango, Valz Crusada, Milonga Buldo “ (2000),
“ Initiator Freestyle “ (2001).
Beschikt over een jury licentie, nationaal als internationaal in het stijldansen amateurs, disco, hip hop, Argentijnse tango, Caraibische dansen en Formaties.
Hij is samen met Lieve, reeds 17 jaar de huisleraar van de Hamse Dansclub.
Richtte samen met zijn echtgenote, Lieve, in augustus 1998 het Show- & Formatieteam Vogue op.
Showteam Vogue is een onafhankelijk team, samengesteld met dansers uit diverse dansscholen of clubs. Dansers die niet competitief gericht zijn maar toch net iets anders willen.

Bestuur

Mieke
MiekeBestuur
Ik heb de dansschool leren kennen via een vroegere vriendin. Ik moest eens een kijkje komen nemen op een country-oefenavond. In januari 2007 was het dan zover, ik zette mijn eerste danspassen in de dansschool. Zo dans ik al verschillende jaren Country en Line Dance in de Hamse Dansclub.
Enkele jaren na mij eerste danspassen heb ik de stap gezet om Country en Line Dance op wedstrijdniveau te gaan dansen olv Antonio Merino-Cordoba ( onze lesgever Country en Line Dance in onze club ). Daar is mijn doel om de top te bereiken in de Star-Divisie.
Benny
BennyBestuur
Met de passie voor muziek (in bijberoep verhuur van licht- en geluidsinstallaties) en een dansende dochter was het kwestie van tijd alvorens ik in het bestuur kwam gerold. Ondertussen al 2 jaar naast manusje van alles ook regelmatig de huis DJ voor de oefenavonden.
Rudy
RudyBestuur
Hoi, Ik ben Rudy, sinds mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door stijldansen. Samen met mijn moeder keek ik naar alle mogelijke uitzendingen of wedstrijden van het stijldansen en of Kunstschaatsen welke op TV werden uitgezonden… altijd zijn deze sporten mij blijven interesseren, en ja je mag het “dansen of kunstschaatsen” best een sport noemen, het zijn echter sporten waar je op alle mogelijke manieren van kan genieten, je kan ernaar kijken, je kan ze op een sociale of meer sportieve manier uitoefenen. Mijn interesse voor het stijldansen is volop gebleven, voor mij is het stijldansen echt begonnen in 1976, toen startte ik namelijk met mijn eerste lessen stijldans in cursusverband. Al snel kwam ik in contact met het meer competitieve in het stijldansen, na enkele maanden cursus te hebben gevolgd waagde ik samen met mijn toenmalige vriendin Linda, waarmee ik dan uiteindelijk ook in de dansschool gehuwd ben aan onze eerste wedstrijden. Elke week stonden we als junioren op de wedstrijdvloer om een wedstrijd Latin of Ballroom te dansen. Destijds waren er altijd zeer veel inschrijvingen van danskoppels om aan deze competities deel te nemen, steeds was het een gevecht om in kwart, halve finale of dan zeker in finale te geraken. Doch presteerden we het om altijd finale te dansen. We behaalde vele finales en 1e of 2e plaatsen tot we in 1986 (het geboortejaar van onze dochter Jelke…) met het wedstrijddansen zijn gestopt. Het dansen is me steeds blijven interesseren zodoende dat ik toch terug de dansvloer opzocht,…. Ik geef en volg nog steeds opleidingen en congressen in verband met stijldansen. Graag geef ik mijn kennis door aan al diegene welke geïnteresseerd zijn en op een of andere manier aan welke vorm van dansen dan ook willen beginnen. En, ik kan het alleen maar aanraden,
Je bent nooit te jong,…. en zeker ook nooit te oud om te dansen,
Dansen is gezond voor lichaam en geest, het houd je fit en gezond.
Dus ik zou zeggen, … many greetings, and see you later on the dance floor!!
Nadia
NadiaBestuur
Hoi allemaal, mijn naam is Nadia! Mijn avontuur bij de Hamse Dansclub is zo’n zeventien jaar geleden begonnen. Mijn dochter kreeg de danskriebels en startte bij de kinderdans. Sindsdien vertoefde ik elke week één of meerdere uren op de Hamse Dansclub. Een aantal jaar later kreeg ik zelf de danskriebels te pakken en heb ik me aangemeld bij onze Country groep. Omdat ik toch regelmatig op de dansschool aanwezig was, heb ik mij steeds ingezet als vrijwilliger en zo ben ik in het bestuur beland! Mij zul je voornamelijk zien op dinsdagnamiddag, woensdagavond en zaterdagnamiddag! Hopelijk tot snel!

Vrijwilligers gezocht

Onze club draait op basis van een selecte groep vrijwilligers.
Mensen met een hart voor de dansschool die ons steeds bij staan om onze leden alle plezier van het dansen te gunnen. Heb je zelf ook interesse om 1 of meerdere keren per jaar te helpen als vrijwilliger?

We kunnen steeds jullie hulp gebruiken.

We zoeken hulp voor:

– Tooghulp tijdens lesmomenten

– Tooghulp tijdens oefenmomenten

– Tooghulp tijdens Evenementen

– Algemene hulp bij evenementen (voorbereidingen, klaarzetten, opruimen)

Voel jij je geroepen, neem dan zeker contact met ons op via het contactformulier op onze website of spreek iemand van het bestuur aan.

Dank aan alle vrijwilligers, Leden, ouders, grootouders, vrienden, en alle anderen waar we steeds op kunnen rekenen en die er elk jaar opnieuw samen met ons een leuk dansjaar van maken.

Het Bestuur Hamse Dansclub