Docenten

Kirsten Reynders
Kirsten ReyndersKinderdans • Kids 1
Hey allemaal, ik ben Kirsten. Een 26-jarige creatieve bezige bij. Sinds ik kan lopen sta ik al te dansen. Tijdens mijn danscarrière heb ik dan ook al heel wat stijlen gedaan tijdens lessen en workshops. Dit gaat van ballet, hiphop, modern, freestyle, disco tot spaans arabisch. In mijn lessen probeer ik dan ook wat invloeden van deze stijlen te stoppen.

Van opleiding ben ik leerkracht, een beroep dat ik al enkele jaren met veel plezier uitvoer. Verder heb ik al meer dan 5 jaar ervaring in het geven van danslessen, sport-, knutsel- en danskampen. Ik hoop al deze ervaring mee te nemen en er een leuk jaar van te maken waarin dans, bewegingexpressie en plezier centraal staan!

Dansgroetjes
Kirsten

Gevolgde Bijscholingen:

2023: Clubmeeting Danssport Vlaanderen (Danssport Vlaanderen)

Hannelore Brams
Hannelore Brams Tieners 2 • Hip Hop
Hoi!
Ik ben Hannelore, een achttienjarige spring in’t veld! Ik hou enorm van dansen. Energie, gevoel en enthousiasme omzetten in beweging. Streetdance en HipHop zijn mijn ding! Als klein meisje zette ik mijn eerste danspasjes bij de Hamse Dansclub, om jaren later op Belgische en Europese kampioenschappen terecht te komen. Ik vind het dan ook heel fijn om die liefde voor dans en de energie die ik ervan krijg nu te verspreiden.
Daarnaast hou ik van wandelen, de natuur ontdekken, schrijven, theater en cultuur.
Van maandag tot vrijdag vind je me op kot in Leuven, waar ik geschiedenis studeer.
In een dansles vind ik een fijne, warme sfeer belangrijk, waarin we samen bouwen aan mooie dingen!
We gaan voor een geweldig dansjaar!
Liefs, Hannelore
Elise Boons
Elise BoonsG-Team • Kids 2• Kids 3 • Tieners 1 • Next Generation • Dancing Diva's • High Heels • Modern • Club-API
Hoi hoi, mijn naam is Elise. Al sinds ik het mij kan herinneren is dansen iets waar ik mij in kwijt kan. Mijn danscarrière is begonnen in de Hamse Dansclub toen ik zeer klein was, eenmaal op de dansschool was ik er met geen stokken weg te krijgen. Het was en is nog altijd een tweede thuis voor mij. Doorheen de jaren heb ik vele stijlen uitgeprobeerd, waaronder Hip Hop, Line Dance, Modern, Work Out, High Heels en Dance Hall.
Sinds kort ben ik ook afgestudeerd als logopediste, dit beroep zal ik met veel trots en enthousiasme uitoefenen. Op dit moment ben ik nog aan het studeren voor Danstherapeut. Deze studie hoop ik op het einde van dit jaar succesvol af te kunnen ronden.
Buiten het dansen ben ik ook vier jaar leiding geweest op de speelpleinen. Hier probeerde ik mijn leden een fantastische tijd te bezorgen met verschillende spelletjes, knutselwerkjes, dansjes, etc. Deze fantastische tijd hoop ik ook aan mijn toekomstige dansgroepen te kunnen bieden. Met een goede sfeer, fijne muziek en een leuke choreografie blazen we iedereen omver!
Groetjes Elise x

Gevolgede Bijscholingen:
2022: Blessurepreventie bij dansers (Danssport Vlaanderen)
2022: Doceren van dans aan personen met een verstandelijke beperking (Danssport Vlaanderen)
2022: Opstart G-werking (Danssport Vlaanderen)
2023: Drop-Out vermijden: Teasergesprekken (G-sport Vlaanderen)
2023: Drop-Out vermijden: Groepsgesprekken en Conflicthantering (G-sport Vlaanderen)
2023: Op sporten staat geen leeftijd (Vlaamse Trainersschool)
2023: Start2Coach (Vlaamse Trainersschool)
2023: Ademhaling: Buteyko Methode (Buteyko Belgium)
2023: Executieve functies (Sig Gijzegem)
2023: Sporten zonder grenzen (Vlaamse Sportfederatie)
2023: Clubmeeting Danssport Vlaanderen (Danssport Vlaanderen)
2023: Aan de slag als club-API (Vlaamse Sportfederatie)
2023: Jaarlijkse bijscholing G-dans (Danssport Vlaanderen)
2023: Omgaan met G-sporters (G-sport Vlaanderen)
2024: ‘How To Instagram’ (G-sport Vlaanderen)
2024: Fonologie in de praktijk (De Taaltoren)
2024: Begeleiden van sportende senioren (Danssport Vlaanderen)

Leen Moortgat
Leen Moortgat Shake Your Body 40+
Hallo!
Ik ben Leen. Ik ben geboren in 1994 en ben al zolang ik me herinner zot van dansen. Naast een deeltijdse kunst-opleiding Klassiek Ballet, volgde ik als jong meisje lessen in Jazz, Hip Hop, Hedendaags en Musical.
Ik geef al meer dan tien jaar les en doe dat altijd met veel goesting. Ik vind het belangrijk dat mijn lessen goed voorbereid zijn, met creatieve choreo’s en dat iedereen zich welkom voelt.
Ik kijk er naar uit jullie te zien in één van mijn lessen!
Tot dan!
Leen
Jean-Paul & Lieve
Jean-Paul & LieveStijldansen (beginners tot gevorderden) • Swing Dances (Lindy Hop en Boogie) • Dance Work Out
Als zestienjarige ben ik gestart bij Volkskunstgroep De Langeman te Hasselt. Later richtte ik samen met mijn echtgenote, Lieve, een jongeren afdeling op.
Als danser, vendelier kijk ik terug op een leuke folklore periode. Dit dankzij de vele demonstraties op festivals in binnen- en buitenland.
Op vraag van Lieve zette ik mijn eerste danspassen in het stijldansen. Dit op 32-jarige leeftijd.
Na drie jaar les te volgen, voelde ik dat het tijd was om zelf een opleiding te volgen tot dansleraar. Dit bij Buldo onder het peterschap van de Heer Frank Hoste (Ritmo).
Ondertussen heb ik volgende diploma’s behaald:
1996: Associate Buldo
1997: Member Latin Buldo
1998: Member Standaard Buldo
2000: Master Argentijnse Tango, Valz Crusada, Milonga Buldo
2001: Initiator Freestyle
Daarnaast beschik ik over een jury licentie (nationaal en internationaal)in het stijldansen amateurs, Disco, Hip Hop, Argentijnse Tango, Caraïbische dansen en Formaties.
In augustus van 1998 richtten Lieve en ik het Show- & Formatieteam Vogue op. Dit team bestaat uit dansers die niet competitief gericht zijn maar toch net iets anders willen.

Club-API

Elise Boons
Elise Boons Aanspreekpunt Integriteit (API)
Mijn naam is Elise Boons.
Ik ben het Aanspreekpunt Integriteit (club-API) van de Hamse Dansclub. Eerder dit jaar (2023) heb ik twee opleidingen gevolgd om deze functie correct in te vullen. De opleidingen luiden als volgt: ‘Sporten met Grenzen’ en ‘Aan de slag als club-API’. Beide opleidingen werden georganiseerd door de Vlaamse Sportfederatie.

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub kan je bij mij als Club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel)grensoverschrijdend gedrag.

Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage,… Merk je tijdens je sportactiviteit dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn? Kan je steeds bij mij terecht!

Je kan mij een mailtje sturen op boonselise@gmail.com of bellen op het telefoonnummer 0469180028. Op donderdagavond en zaterdagvoormiddag ben ik aanwezig op de dansschool en kan je mij persoonlijk aanspreken.

Als club-API luister ik naar je vraag of je verhaal, behandel ik jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Bestuur

Rudy Dugardijn
Rudy DugardijnBestuur • Voorzitter • Verantwoordelijke Ethiek
Hoi! Ik ben Rudy!
Al sinds mijn kindertijd ben ik gepassioneerd door stijldansen! Samen met mijn moeder keek ik naar alle uitzendingen, wedstrijden met betrekking tot stijldansen of kunstschaatsen.
Voor mij is het stijldansen echt begonnen in 1976. In dit jaar ben ik gestart met mijn eerste lessen stijldans. Al snel kwam ik in contact met de competitieve van het stijldansen. Met mijn toenmalige vriendin, Linda (waarmee ik dan uiteindelijk ook in de dansschool gehuwd ben) waagden we ons aan de eerste wedstrijden. Elke week stonden we als junioren op de wedstrijdvloer om een wedstrijd Latin of Ballroom te dansen. Steeds was het een gevecht om in de finale te geraken. Doch presteerden we het om altijd finale te dansen. We behaalde vele finales, 2e of 1e plaatsen.
Dit avontuur kwam ten einde in 1986 (het geboortejaar van onze dochter, Jelke).

Toch is het dansen me steeds blijven interesseren. Ik volg, geef nog steeds opleidingen en congressen in verband met stijldansen. Graag geef ik mijn kennis door aan al diegene die geïnteresseerd zijn. Ik kan het alleen maar aanraden!
Je bent nooit te jong en zeker nooit te oud om te dansen!
Dus ik zou zeggen, many greetings!
See you later on the dance floor!

Nadia Linten
Nadia LintenBestuur • Bestuurslid • Jeugdverantwoordelijke
Hoi allemaal!
Mijn naam is Nadia.
Mijn avontuur bij de Hamse Dansclub is zo’n zeventien jaar geleden begonnen. Mijn dochter kreeg de danskriebels en startte bij de kinderdans. Sindsdien vertoefde ik elke week één of meerdere uren op de Hamse Dansclub.
Een aantal jaar later kreeg ik zelf de danskriebels te pakken en heb ik me aangemeld bij onze Country groep.
Omdat ik toch regelmatig op de dansschool aanwezig was, heb ik mij steeds ingezet als vrijwilliger en zo ben ik in het bestuur beland! Mij zul je voornamelijk zien op dinsdagnamiddag, woensdagavond en zaterdagnamiddag!
Hopelijk tot snel!
Groetjes Nadia

Benny Hooyberghs
Benny Hooyberghs Bestuur • Penningmeester
Hallo allemaal! Ik ben Benny.
Met de passie voor muziek (in bijberoep verhuur van licht- en geluidsinstallaties) en een dansende dochter was het kwestie van tijd alvorens ik in het bestuur kwam aangerold. Ondertussen ben ik al meer dan drie jaar te vinden in de Hamse Dansclub. Binnen het bestuur vul ik de rol van penningmeester. Daarnaast ben ik ook een beetje een manusje van alles. Van herstelwerk tot DJ des huizes. Ik doe het allemaal!

Vrijwilligers Gezocht

Beste dansers
Onze geliefde club draait op basis van een selecte groep vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn mensen met een groot hart voor onze dansschool.
Ze staan ons steeds weer bij om onze leden alle plezier te gunnen.
We zijn deze selecte groep mensen natuurlijk enorm dankbaar!
Zoals jullie weten, maken veel handen licht werk. Vandaar zijn wij nog steeds op zoek naar een aantal sterke handen die ons team willen versterken!

Heb je interesse om één of meerdere keren te helpen als vrijwilliger? We kunnen je hulp zeker gebruiken!
We zoeken onder andere hulp voor:
• Tooghulp (tijdens oefenmomenten, lesmomenten en evenementen)
• Ondersteuning bij evenementen (voorbereidingen, opruimen)
• Poetshulp (na evenementen, etc.)
• Klushulp (tijdens de vakanties)
• ….

Voel jij je geroepen om ons team te versterken?

Aarzel niet om iemand van het bestuur, een dansleerkracht aan te spreken of een mailtje te sturen!

Alvast hartelijk dank aan alle vrijwilligers waar we steeds op kunnen rekenen!
Het team van de Hamse Dansclub