STIJLDANSEN & BOOGIE

De wortels van de Salsa liggen in de Cubaanse dansritmes, die weer hun oorsprong hebben in Afrika. Salsa werd geboren in Afrika, reisde naar Cuba en verspreidde zich vandaar over de wereld, met name New-York. In de stad, een smeltkroes van alle culturen, creëerden Latijns-Amerikaanse musici een volledige nieuwe dansstijl: heet, gepeperd en swingend. Zij noemden het Salsa, wat saus betekend. Een pittige saus.

In de Salsa kennen we diverse stijlen, gaande van Salsa Cubana, Salsa Puerto Rico, New-Yorkerstyle, …

In deze cursus beperken we ons tot de Salsa Cubana. We starten vanaf nul, geen enkele voorkennis is vereist. We maken gebruik van de basispas van de Salsa Cubana als deze van de Salsa Casino.

Accenten worden gelegd naar het ritme van de salsa, het plaatsen van de voeten, de sensuele bewegingen van het lichaam en we trachtten de vrij complexe muziekstructuur van de Salsa te begrijpen.

Swing-dances :

Disco kende zijn opmars einde jaren zeventig. Denk maar terug aan Saturday Night Fever. Disco van de bovenste plank. Deze vorm van Boogie dansen wordt ook wel eens genoemd : “ Four count Boogie “of “ Disco Rock “.

Geen enkele danservaring is noodzakelijk, want wij starten vanaf nul en leren stap voor stap de basis en bouwen dit verder uit met enkele leuke figuren. Even terug naar de gouden seventies & eighties.

Boogie-Woogie is een rock-‘n-rolldansstijl gekenmerkt door een oorspronkelijke jaren 50 van de twintigste eeuw uitstraling en wordt gedanst op oorspronkelijke rock-‘n-rollmuziek. Dans en muziek werden in de jaren 40 door Amerikaanse soldaten in Europa geïntroduceerd.
Deze dansstijl is verwant aan Café-Boogie & Lindy-Hop en in het stijldansen is de jive ervan afgeleid.

Geen enkele danservaring is noodzakelijk, want wij starten vanaf nul en leren stap voor stap de basis en bouwen dit verder uit met enkele leuke figuren.

Lekker uit de bol gaan op muziek van de jaren ’60 en ’70. Ideale cursus voor diegenen die enkel en alleen wensen te swingen. In deze cursus starten we met de basis en voegen geleidelijk aan leuke figuren toe. Geschikt voor hele kleine dansvloeren. Geen voorkennis vereist !

Wat maakt deze dans herkenbaar ? Wat is typisch, onderscheidend of kenmerkend ? Soort trage disco met grote, zachte, ronde bewegingen en een lichte bounce. Popcorn is de enige dans waarbij een draai van de dame halverwege wordt gestopt en omgekeerd. Het is een muziekstijl en boogie die genoemd is naar de eerste dancing waar deze muziek gespeeld werd : “ The Popcorn “, geopend in 1969 te Vrasene.

Specials op donderdag

Op donderdag van 20.00u.-21.30u. plannen we terug workshops in zowel vrijetijdsdans als in techniek les.

Programma Vrijetijdsdans :

donderdag 16-09-2021 – Engelse Wals
donderdag 30-09-2021 – Cha Cha
donderdag 14-10-2021 – Quickstep
donderdag 18-11-2021 – Rumba
donderdag 02-12-2021 – Tango
donderdag 16-12-2021 – Samba

Programma Technieklessen :

donderdag 28-10-2021 – Techniek Standaard dansen
donderdag 25-11-2021 – Techniek Latin dansen

Voor wie : Voor iedereen maar we gaan er vanuit dat u minimum twee jaar danservaring hebt.
Kostprijs : 7,50-€ per persoon voor 1h30 les

INSCHRIJVEN